Mercurey 1er Cru
“Le Clos du Roy”
Domaine Faiveley

Au nez, les notes de fruits rouges s’accordent aux arômes boisés et épicés. 

En bouche, les arômes de ce vin sont riches. Ce premier cru équilibré, révèle des tanins fins et une belle persistance aromatique.

  • Pinot Noir 100%
Entre 14 et 16°C.
Entre 7 et 10 ans.
Ce Mercurey 1er Cru ‘Le Clos de Roy” s’accompagne d’un filet de boeuf à l’époisses ou bien de côtelettes d’agneau.

Les notes de dégustation : Mercurey 1er Cru “Le Clos du Roy”

Jancis Robinson

Janvier 2020

16,5 / 20

Millésime 2018. “Light cherry red. Slightly darker fruited than the Framboisière and the Clos des Myglands. A little darker and more savoury on the palate too but still scented and bright with fruit. Such silky tannins. Moderate length. These three Mercurey wines from Faiveley are utterly delicious. Perhaps not complex but masses of drinking pleasure and beautifully balanced. Drink 2020 – 2025.”

Robert parker wine advocate

Juillet 2019

92 / 100

Millésime 2017. “Aromas of licorice, cassis, dark berries fruits and subtle spices preface Faiveley’s 2017 Mercurey 1er Cru Clos du Roy, a medium to full-bodied, satiny-textured and attractively layered wine that’s deeper and more reserved than the Clos des Myglands, meriting a couple of years’ bottle age.” by William Kelley.

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